BejelentésMerlin Színház 1991-2000
A Merlin Színészképző műhely

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Szeretni kell

Korabeli dokumentumfilmek és híradórészletek alapján egy zenés színpadi játék segítségével az un. nagy generáció visszaemlékszik ifjúságára.
Bemutató: 1994 április 4
Az 1994-es Országos Színházi Találkozó KÜLÖNDÍJAS produkciója
Szereplők:
Lázár Kati, Jordán Tamás, Kis-Várday Gyula, Mucsi Sándor, Tardy Balázs, Bozó Andrea, Gyalog Eszter, Horváth Ákos, Horváth Bora,Kalmár Tamás, Koleszár Bazil Péter, Kupcsok Zoltán, Oberfrank Margit, Orosz Róbert, Pásztor Tibor, Pető Fanni, Szikszai Kinga, Szűcs Lajos " Nem fiatalkorú vörös veszedelem forralja nadragulyalevét a Merlinben. Méltányos körülpillantás készülődik. Józan birtokbavétele a hazai világnak. Kénytelen elfogadása a múltnak, amit meg lehet tagadni, csak letagadni lehetetlenség. Volt. Ilyen volt." /M.G.P. Népszabadság 1994.04.25./ " Ha van a jó színházi este megteremtésén kívül különösen hangsúlyos érdeme ennek a vázlatos, pillanatképekből, ötletekből,hangulatokból építkező jókedvű játéknak, akkor az az; hogy nem a törvénytelen szocializmus c. tévéfilmsorozat baljós, fenyegető módján vagy a hajdan volt szocialista tábor kövületfogalmát unalomig kritizálva beszél erről az időszakról, hanem az NDK műbőrkabát, a műanyagtálca,vagy a TSZ- és brigádnevek idiotizmusával megspékelt matematikapélda révén. Fiatalokkal beszél fiatalokról, azokról,akik éppen mert biológiailag derűre ítéltettek, a rosszat a butítót, a lélekölőt is kénytelenek voltak saját, pótolhatatlan életidejük sodrásában mégis, csakazértis, örömként megélni " /Budai Katalin, SZÍNHÁZ c. folyóirat 1994 június/
Oberfrank Margit, Pető Fanni, Horváth Bora
Csak sorolni lehet a mozgásban, gesztusban,díszletjelzésben frappánsan és jó ízléssel megoldott jeleneteket: a hansági riportot, a vízfakasztó hősi ének patetikus előadását, a fergeteges matematika órát, a filmhíradós pillanatok groteszk mozzanatait,amelyekben valamennyi növendék szépen helytáll. Majd egyszercsak bejön Lázár Kati, a veterán elvtársnő, szaval és zászlóanyaként szalagot gyömöszköl a terítőbe, aztán pedig ül és nem érti, hogy a virslis-sörös, egyszerű házi ünnepélyből hogyan lesz vad, twisztes tivornya, lila öltönyös bárénekessel, négykézláb kúszó, beszívott derék szovjet katonával és egyáltalán... Mi hány világgal tartunk odébb? Értjük-e, hogy ez az asszony mit nem ért? Egy este kell hozzá a Merlinben, huszonévesek között, hogy részvéttel is nézhessünk egyszer Fáskerti elvtársnőre /Budai Katalin, SZÍNHÁZ c. folyóirat 1994 június/
Kupcsok Zoltán
Szikszai Kinga, Gyalog Eszter, Bozó Andrea
Kalmár Tamás, Horváth Bora, Szikszai Kinga, Koleszár Bazil Péter Szűcs Lajos, Pásztor Tibor
Jelmez:.......................................Földi Andrea
Zene:...................................Selmeczi György
Zenei asszisztens:...............Kis-Várday Gyula
Koreográfia............................Geszler György
Rendezte:................................Jordán Tamás
Az előadást a MTV rögzítette; időtartama 76 perc; az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet videotárában fellelhető 1604.-es katalógusszámon.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!